Shape Acoustic

bæredygtighed

dansk produceret hamp • Nordjysk produktion • grøn udvikling

Vi er midt i en materiale revolution, hvor naturfibre nu kan erstatte syntetiske og andre højudledningsfibre, såsom mineraluld. Mens grossist- og forbrugerne efterspørger bæredygtige løsninger, er producenterne langsomme til at anvende den nye materialeteknologi. Vi drømmer om at bygge en sund virksomhed, der kan accelerere den bæredygtige udvikling og skabe nordjyske jobs. Derfor udvikler vi i Shape Acoustic akustikløsninger, udformet i bæredygtige materialer. Gennem vores produkter ønsker vi at inspirer og vise potentialet ved naturfiberteknologi.

Miljø

Vi drømmer om at gøre akustikbranchen grønnere, samt inspirere møbel-, tekstil- og isoleringsbranchen til at udnytte potentialerne i naturfiberteknologi.


Traditionelle lydpaneler er lavet af materialer såsom mineraluld, som har et betydeligt klimaaftryk, fordi produktionen kræver temperaturer på ca. 1600 °C. Med de seneste års landvindinger inden for naturlige polymerer og fibre, kan man nu lave lignende materialer, som udover have nogle meget fordelagtige materialeegenskaber, også har en positiv klimagevinst, såsom industrihamp. Denne klimagevinst skyldes primært at CO2 deponeres i byggeri, frem for at blive brændt eller rådne på marken. Hamp er en særlig klima attraktiv afgrøde, fordi den har et af de største udbytter pr. m2 samtidig med at den ikke udpiner jordens næringsstoffer eller kræver sprøjtning.

Udover vores CO2-lette fiber-mulighed, sætter vi også en dyd i at have lokale leverandører som Convert A/S og produktion hos Mekoprint A/S. Det er med til at styrke nogle af de Nordjyske virksomheder og reducere vores transport emissioner!

Genbrugelige paneler

Grundet vores produktion og udvalg af materialer, kan vores produkter genbruges fremfor at blive smidt ud. I stedet kan vi bruge det til at producere nyt fibermateriale.

Mindre CO2

Da fibermaterialerne ikke udsuger vigtige nærringsstoffer i jorden samt kræver mindre temperature ved produktion, producere vi mindre CO2 ved nye produkter. Foruden vores lokale leverandører, mindsker vi også CO2 på transport.

Alsidige materialer

Da vi samarbejder med Convert A/S, giver det os muligheder såsom at kombinere vores hamp med andre materialer, til at give pigmenter og struktur. Foruden at kunne bruge andre materialer som de producere, giver os den fordel at have alt samlet ét sted.