Shape Acoustic

bæredygtighed

dansk Leverandør af Naturfibre • Nordjysk produktion • grøn udvikling

Vi er midt i en materiale revolution, hvor naturfibre nu kan erstatte syntetiske og andre højudledningsfibre, såsom mineraluld. Vores mål er at bygge en sund virksomhed, der kan accelerere den bæredygtige udvikling og skabe nordjyske jobs. Shape Acoustic udvikler derfor akustikløsninger af i bæredygtige materialer. Gennem vores produkter ønsker vi at inspirer og vise potentialet i naturfiberteknologi.

Materialer

Hamp

Hamp “Superplanten” kan anvendes til alt fra medicin til tovværk. Hamp optager ca. fire gange så meget CO2, som træer og kan høstes op til fire gange om året. Hamp behøver hverken gødning eller pesticider. Planten bruger mindre vand end de fleste andre planter og udpiner ikke jorden, men beriger den.


Ålegræs

Ålegræs, som skylles op på de danske strande, er i mere end 300 år blevet brugt til at lave tangtage på Læsø. Tangmaterialet har vundet guld i Cradle-to-Cradle Certificering, som er det mest bæredygtige stempel et produkt kan få.

FSC-træ

FSC-mærkningen er en sikkerhed for, at skove drives bæredygtigt, og at der ikke fældes mere træ, end skovene kan nå at reproducere. FSC står for "Forest Stewardship Council" -en international non-profit organisation med formål at fremme bæredygtig skovdrift, samt sikre skovarbejdernes sociale rettigheder.

Hvordan bliver naturfibre til støjdæmpning?

Vi drømmer om at gøre akustikbranchen grønnere, samt inspirere møbel-, tekstil- og isoleringsbranchen til at udnytte potentialerne i naturfiberteknologi.

Traditionelle lydpaneler er lavet af isoleringsmaterialer såsom mineraluld, som har et betydeligt klimaaftryk, fordi produktionen kræver temperaturer på ca. 1600 °C.

Det er nu muligt at lave lignende isoleringsmateriale af b.la. industrihamp og ålegræs. Materialerne laves til fibre og blandes med bindemiddel (BICO-fibre), som dernæst fordeles ud på et bånd og køres igennem en ovn på omkring 140°C. På sigt vil isoleringen kunne hakkes op og genbruges 100% i samme process.

Isoleringen kan formes til Sound Blocks ved varmeformning eller skæres til Shaping Nature akustikbilleder ved hjælp af en CNC-fræser.